Linux Mint 17.03

Linux mint 17.03 is een volwaardig gratis alternatief besturingssysteem voor je computer.

 

Linux Mint 17.03 is gebruiksvriendelijk ook als je Windows gewend bent voel dit niet echt vreemd aan ook zijn er al heel veel codecs meegeïnstalleerd zodat de multimedia zo goed als out of the box werkt.

Ideaal voor het gewone computerwerk internetten mailen online games en als je Steam on Linux installeer kan je ook veel 3D spellen spelen  het aanbod op Steam wordt met de dag groter. Je hebt uiteraard wel een geschikte computer nodig om moderne games te spelen.

 

 

Een ander groot voordeel is dat de veiligheid in een hoog vandaal staat als voorbeeld je hebt geen virusscanner nodig en kwaadaardige scripts of software krijgen weinig kans op een Linux Mint machine dit geldt trouwens ook voor alle andere main stream Linux versies.

Nadelen zijn er ook Windows software werkt niet al moet ik er wel bij zeggen dat dat ook een hoop kopzorgen minder geeft.
Er zijn wel veel gratis alternatieven beschikbaar die niet onder doen voor meer bekende software een voorbeeld is het fotobewerkings programma Gimp 2.8.

Systeemeisen :

  • 512MB RAM (1GB is voor een soepele werking beter).
  • Harde schijf  9GB  ( 20 GB zou ik adviseren ).
  • Grafische kaart  minimale  800×600 resolutie (1024×768 geadviseerd ).
  • DVD  of  USB .

Zoals je ziet zijn de systeemeisen ook niet echt hoog zodat Linux Mint ook prima werkt op wat oudere hardware.

Download Linux Mint 17.03 hier !!

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code