Veracrypt gratis encryptie software

Veracrypt is een stukje gratis software om bestanden of zelfs hele harde schijven te versleutelen. Veracrypt is een zogenaamde fork (afgeleide) van het gestopte Truecrypt.

Met de encryptie van Veracrypt zijn je bestanden onzichtbaar voor anderen en het programma is eenvoudig in gebruik.

Deze software maakt een zogenaamd kluisbestand aan een encrypted file container.

De inhoud hiervan wordt automatisch beveiligd en je opent het kluisbestand door er met VeraCrypt een schijfletter aan te koppelen en het volume te mounten.

Je kan het bestand beveiligen met een sterk wachtwoord of een met zogenaamde Key-File.

Dus wil je gegevens echt goed beveiligen dan is dit je software de laatste onafhankelijke audit was in 2016 ( voor de geïnteresseerde klik hier !!)

Let er wel op dat de nieuwste versie al op 1.21 staat dus de ontwikkeling gaan hard.

Persoonlijk vind ik het ideaal om bestanden in de cloud ermee op te slaan . Het nadeel is wel dat je verplicht bent om bij geüpdate bestanden in deze container het gehele versleutelde bestand te overschrijven dus maak deze containers niet te groot.

Veracrypt werkt op Linux, Windows, en Mac computers.

Korte foto impressie over de werking :

Na deze stappen te hebben doorlopen heb je nu een versleuteld bestand gemaakt van 10 MB om dit bestand weer te benaderen doe je dit :

Stap 1 : Open Veracrypt en selecteer een schijfnummer vervolgens ga je met select file naar het gewenste bestand in ons voorbeeld is dat testfile in de map documenten daarna druk je op mount.

Stap 2 : Vul je wachtwoord in wat je bij het maken van het bestand hebt ingevuld.

Stap 3 : Je gaat naar je verkenner en als het goed is staat er nu een extra harde schijf in ons geval 10Mb groot in deze schijf kan je nu bestanden plaatsen bewerken verwijderen de werking is gewoon gelijk als een ieder ander opslag medium.

Stap 4 : Als je klaar bent klaar bent druk je op dismount en zoals je zal zien is de extra harde schijf weer verdwenen.

Een kleine waarschuwing het zal duidelijk zijn dat wanneer je het wachtwoord vergeet je een groot probleem hebt om bij je bestanden te komen als je de specialisten mag geloven zo goed als onmogelijk mits er een lang en sterk wachtwoord gebruikt is.

Voorbeeld video :

 

 

Download Veracrypt voor de gewenste besturing hier !!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code